sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kartanotunnelmaa ja kristallin loistetta


Englantilaisen maalaiskartanon tunnelma on hiipinyt ruokailutilaamme. Kuten kerroin aiemmin, talon kaukaisena esikuvana on ollut tiilipintainen kartano jossain englantilaisella maaseudulla. Sen ajatuksen innoittamana päädyimme täystammiseen ruokailupöytään, jossa elämisen jäljet ovat jo valmiina. Se olisi yhtä hyvin voinut olla 1800-luvun kartanon keittiössä, mutta nyt se on täällä.


Ronskin pöydän seuraksi valikoituivat mustat, laadukkasta polyrottingista tehdyt nojatuolit, joissa ystävien kanssa voi istua oikeastaan koko pitkän illan ilman, että alkaa tehdä mieli sohvalle... Ja sunnuntaiaamun yhteinen aamiainen on ihana nauttia mukavissa tuoleissa :-) Yksi moderni seuralainen on niillekin annettu eli Hayn Hee -ruokailutuoli pöydän päässä.


Kartanofiilis vahvistuu keittiön jatkeena olevista lyijylasiovikaapeista, jollaisia en aiemmin olisi ehkä valinnut, mutta tähän tavoiteltuun tunnelmaan ne ovat kuin tehdyt. Ja niissä säilytetään monet astiat, jotka ovat myös yksi ikuisen keräilyn kohde. 

Alakuvan Portmeireon Pomona -sokerikko on osa jo jokseenkin isoa astiastoa. Sen keräilyn alku sijoittuu 1990-luvun alkuun, joten yhteistä historiaa on jo jonkin matkaa. Välillä se sai jo pölyttyä rauhassa modernimpien muotojen ottaessa vallan kaupunkikodissa, mutta täällä maalla se pääsi taas arvoiseensa käyttöön. Taustalla näkyvät Mariskoolit ovat toinen pitkäaikaisen keräilyn kohde, niihin palaamme varmaan jossain vaiheessa myöhemmin, jos pysyt mukana blogini seurannassa...


Vanhan tyylisen pöydän seuraksi ovat löytäneet tiensä yhdet tavara-aarteeni, upeasti muotoillut, kookkaat kynttilänjalat. Nekin ovat keräilyn tulos ja hankittu yksitellen vuosien aikana ja vanhin on niistäkin hienoin (keskellä).


Verhot olivat varsinainen löytö pikkukylän kangaskaupasta. Ne ovat linnamaisine kuvioineen ja teksteineen hyvä viimeistelijä kartanotyylille. Kattolampun lasikristallien loiste takaa täälläkin ripauksen bling-blingiä rouhean pöydän pariksi.

Miten sinä rakentaisit kartanon tunnelmaa tavalliseen kotiin?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti