sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Service - keittiö palveluksessa


Miehen mielestä palvelukello toimii heikosti, ääni kyllä lähtee, mutta palvelu ei pelaa... Muutoin keittiö on kyllä osoittanut toimivuutensa liki vuoden asumisen aikana. Samaan aikaa mahtuu hyvin kolmekin kokkaajaa eri puolille U-keittiötä ja pitkään pohdittu lieden, vesipisteen ja jääkaapin yhdistävä kolmio on käytännössä näppärä. Olemme myös olleet tyytyväisiä 80 cm leveään laatikostoon, josta kapustat ja lautaset löytyvät näpsäkästi. 


Astioille halusimme riittävästi tilaa. Edellisessä postauksessa kerroinkin Portmeireonin Pomonoiden muuttaneen maalle ja täällä ne täyttävät tosiaan yhden keittiön ja ruokailutilan välissä olevista kolmesta isosta lasikaapista. Näiden keräilyn alku on 1990-luvulla ja viimeisen vuoden aikana täydentänyt sarjaa siten, että nyt pystyy kahvittamaan 35 vierasta näillä. Tätä testaattiinkin viime kesän rippijuhlissa :-)


Keksipurkki on löytänyt paikkansa lasikaapin päältä. Alunperin tämän vitriinikaapin tilalle oli suunniteltu taso, jolla myös liesi sijaitsi. Meidän perheen käyttöön tämä lieden ja keittiön suojaava korkeampi kaappi on ollut erinomainen valinta.


Ja vanha mortteli puolestaan on nostettu vain kuvausta varten tasolle. Käytännössä taso toimii myös hyvin, kun puhtaita astioita siirretään astianpesukoneesta vitriinikaappeihin ruokailutilan puolelle. 


Pomonat ovat ahkerassa käytössä myös säilytyksessä. Näistä purkeista löytyy leivonta-aineet käden ulottuvilta. Tänään kotileipomosta on valmistunut ohra-perunarieskaa ja mausteisia muffinsseja.


Kaappien värin valinta lähti siitä, että miehen mieleen ei ole valkoinen, liian steriili ilme. Monen ajatuskuvion jälkeen löytyi yhteistä silmää miellyttävä tumma harmaa sävy. Peiliovimalliin päädyimme englantilaisen maalaiskartanon fiiliksissä, mikä on ollut talon suunnittelun etäinen esikuva. Vetimiksi valikoituivat kuppi- ja nuppivetimet.

Viiniharrastusta on meillä molemmilla jossain mittakaavassa. Kylmä viinikaappi ei tuntunut mahtuvan luontevasti keittiöön, joten käyttöviineille päädyimme rakentamaan lokerikkohyllyn. Yhteen hyllyyn mahtuu peräkkäin kaksi pulloa eli 24 pulloa on hyllyn kapasiteetti. Itävaltalainen viini näkyy tälläkin kertaa hyllyssämme, niistä löytää monta hyvää tutumpien espanjalaisten, italialaisten ja etelä-amerikkalaisten rinnalle. Syksyksi meillä onkin luvassa viinimatka Itävaltaan - odotamme jo innolla :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti