maanantai 29. joulukuuta 2014

Rome - iätöntä tunnelmaa myös huoneessa



Lupailin aiemmin lisää paloja Rooman-matkaltamme syyskuussa. Palasin kuviin joulun välipäivinä: ihana hellekesän ja ikuisen kaupungin tunnelma valtasi mielen, vaikka pakkasta on edelleen ulkona noin -15 astetta. 

Roomalaisen hotellihuoneen ikkunalauta on upean syvä ja valaisinta myöten tunnelma on rakennettu klassisen kauniiksi.


Vaatekomerorivistö oli jykevää ja tyylikästä tekoa. Baarikaappi ja siihen kuuluva vesipiste oli myös piilotettu taidokkaasti samaan kaappirivistöön.


Kylpyhuoneessa upea vaalea marmori valloitti tummien yksityiskohtien ylellisenä yhdistelmänä. Huomaa harvinaisen mallinen suippeneva, soikea pesuallas!


Ikkuna suljettuine verhoineen näytti näin lempeältä. Yksinkertaisen kaunis nojatuoli oli kuin tehty klassisen huoneen tyyliin. Seinän paneelit toimivat mainiosti, vaikken lähtökohtaisesti paneeleiden ystävä olekaan...


Sängynpääty oli tehty taidokkaasti nappinauloilla verhoillen. Nahka ei tainnut olla aitoa, mutta se ei tässä tapauksessa haitannut yhtään. Alla näkyy lisää taidokasta puusepän työtä: karmit ja ovet olivat sellaisia, jotka mieluusti ottaisin myös kotiinkin :-)


Hotellin avoinaisesta ikkunasta näkyi aamuaurinko vastapäisen talon seinässä. Tästä ei kaupunkiloman aamufiilis paljon parane.


Jopa huonenumerotaulusta oli tehty taideteos tässä hotellissa. 


Hotellin käytävästä avautui ilmeikäs sisäpiha roomalaisessa hengessä ja raikas hellepäivän aamuilma tulvi sisään. 


Hotellin kattoterassille oli rakennettu persoonallinen aamiaistila. Sen yksi kulma oli huikean romanttinen paikka, josta oli mainio näkymä Vatikaaniin ja Pietarin kirkon kupoli siinsi aamuauringossa.


Aamiaisen jälkeen lähdetiin jälleen kävellen tutustumaan ikuiseen kaupunkiin. Sant Angelon sillan tuntumasta äsken etäällä siintänyt Pietarin kirkko näyttää henkeäsalpaavan upealta. Tähän näkymään haluan aina uudelleen palata. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti