torstai 23. heinäkuuta 2015

Metsän anteja - herkkuja ja latautumista


Metsä on nyt kirjaimellisesti täynnä mustikoita! Ja kanttarelleja löytää tällainen satunnainenkin sienestäjä litratolkulla :-) Olemme viimeisellä lomaviikolla puutarhatöiden ohella ulkoilleet näissäkin merkeissä.  Koira nauttii molemmista ulkohommista täysin siemauksin. Tuota intoa muuten haluaisi monistaa itsellekin syksyn työrupeamaa ajatellen! Mustikoista paras herkku on mielestäni mustikkamuropiirakka, jonka taikinaan tarvitaan: 150 g oikeaa voita, 1,5 dl fariinisokeria, 3 rkl vanilliinisokeria, 1 muna, 1 dl perunajauhoja, 2,5 - 3 dl karkeita vehnäjauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta. Päälle sitten mustikoiden lisäksi reilusti fariinisokeria ja marjat kannattaa pyöräyttää perunajauhoissa, niin ei tule liian mehuisaa. Uunin lämpö noin 175 astetta uunista riippuen ja ainakin 30 min paistoaika.


Olemme yrittäneet opettaa westielle kanttarellien jäljestystä, mikä on vähän edennyt, mutta vaatii vielä selvästi paljon treeniä. Kanttarellisaaliista on tässä kuvassa vain pieni otos ja jätin vielä pieniä metsään odottamaan... Muutamat ihanat muhennokset on jo syöty, helppoa ruokaa, kun paistetaan vain uutta sipulia varsineen, lisätään pieneksi pilkotut kanttarellit, vähän jauhoja, suolaa ja pippuria sekä runsaasti kuohukermaa - nam.


Luontoteemalla jatketaan: Grillikatoksen kulmassa on linnun pesä. Emme tiedä, mistä linnusta on kyse, mutta hetkessä poikaset ovat jo kasvaneet niin isoksi, että pesä alkaa käydä liian pieneksi :-) Nautitaan kesän monista anneista ja kerätään energiaa syksyyn!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti