lauantai 24. tammikuuta 2015

Talvitunnelma olohuoneessa


Olohuone on ollut esillä tähän asti vain blogini ensimmäisissä tunnelmissa. Nyt harmaa värimmaailma on saanut seurakseen lämmintä lempiväriäni punaista. Ensin laitoin vain vähän joulusomistusta tyynyyn ja torkkupeittoon. Kun sitten oli aika palata arkiseen harmaaseen ja hillityn väriseen musta-beige-valko-väriseen mattoon, alkoikin vielä kaivata punaista ympärilleen. Olin jo aiemmin etsinyt aitoa itämaista mattoa, joka sopisi olohuoneeseen. En ollut kuitenkaan löytänyt sopivan maltillisen väristä - ja hinnatkin olivat olleet kovia. Nyt sopivaan saumaan osui silmiini mattokaupassa erittäin maltillisen hintainen, napakanpunainen kaunokainen. Kokoa voisi olla enemmän, mutta tällä pärjätään.

Sohvapöytänä on Ikean uustuotantoa, jos jotakuta kyseisen kaltainen pöytä kiinnostaa. Isommat tyynyt ovat Eightmoodin ja pieni talvityyny alakuvassa on Laura Ashleyn.


Olohuoneen kattolamppua on mietitty toukokuisesta muutosta lähtien. Yksi epäonnistunutkin hankinta mahtuu matkalle - se valaisin päätyi lopulta keittiön kattoon. Tavoitteena oli löytää ei-niin-hallitseva valaisin ja kuitenkin riittävän näyttävä korkeaan tilaan. Valon piti olla mieluummin vähän epäsuorempaa. Tämä klassista kartanohenkeä huokuva muotovalio löytyi lamppu.fi -verkkokaupasta ja on nimeltään Rocka.


Alla sama vielä lähikuvassa.


Olohuoneen rouhean tunnelman kruunaa miehen itse ampuman valkohäntäpeuran sarvet. Pohdinnassani on ollut, josko puuosan maalaisi mustaksi, mutta ehkä tuo puunsävy tuo ihan hyvää kontrastia tähän huoneeseen....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti